Wat is MMS ?

Naast tekst kun je nu ook foto’s, plaatjes en geluid verzenden via je mobiele telefoon! MMS maakt het mogelijk om alledaagse momenten of speciale ervaringen direct te delen met mensen om je heen die belangrijk voor je zijn.

Even laten weten hoe blij, opgewonden of boos je echt bent ?
Maak een foto van je gezicht, spreek een boodschap in en verstuur dit samen met niet 160 karakters, maar veel meer karakters naar je vriend(in), collega of wie dan ook !

Een foto of geluid zegt nu eenmaal veel meer dan 1000 woorden !

Kun je bijvoorbeeld niet kiezen tussen twee leuke truien? Dan maak je gewoon een foto met je MMS-telefoon. Die foto verstuur je dan via MMS naar die ene vriend(in) die helemaal op de hoogte is van de laatste mode!

Of je bent op vakantie, en je wilt je vrienden thuis graag laten meegenieten…

Naast allerlei fun toepassingen zijn er ook vele zakelijke toepassingen:

Het kan nu allemaal, met MMS!
MMS staat voor: multimedia messaging service, het versturen van berichten via een mobiele telefoon die multimediaal zijn, oftewel die bestaan uit:
tekst, foto, plaatjes en/of geluid.

De uitwisseling met computer bestanden is erg eenvoudig: je kunt zowel up als downloaden om zo bestanden uit te wisselen via: Infrarood, Bluetooth en natuurlijk MMS zelf.

Foto's (jpg), plaatjes (gif) en geluid (midi) bestanden kunnen meteen gebruikt worden. Naast deze standaard bestandsformaten zijn er ook nog:
png, tiff, mbm, bmp, wbmp, ota, wmf.

Als je vriend(in) geen MMS-telefoon heeft, dan kan hij het bericht op internet (WWW) bekijken. Je vriend(in) krijgt dan een SMS-tekstbericht met daarin een berichtcode, die hij kan invoeren op de website van de mobiele operator.

Terug naar de homepage multimedia-messaging-service.nl